CriticalDance Forum

It is currently Fri May 24, 2019 9:50 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: RDB on Tour - Dresden - August 2009
PostPosted: Mon May 25, 2009 4:55 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 27, 2000 12:01 am
Posts: 3394
Location: Canada
The Royal Danish Ballet will be dancing "Giselle" as part of an arts festival in Dresden, Germany from August 20-23. (Barring injury, illness or other emergency), the leads will danced by Gudrun Bojesen and Mads Blangstrup.


Den Kongelige Ballet med i stort dansk kulturfremstød i Dresden

Det er kultureksport i den tunge ende, når Den Kongelige Ballet sammen med bl.a. DR’s Symfoniorkester og billedkunstner Bjørn Nørgaard indtager Dresden i slutningen af august med udstillinger, forestillinger og anden fremvisning af dansk kunst i verdensklasse. I spidsen for fremstødet står HM Dronning Margrethe, der sammen med sin søster HKH Prinsesse Benedikte, vil være med under hele det officielle program, der løber fra den 20. – 23. august.
Den Kongelige Ballets bidrag til det danske kulturfremstød er balletmester Nikolaj Hübbes hyldest til balletkompagniets kvindelige dansere, Giselle, som ved premieren i september fik femstjernede anmeldelser fra alle anmeldere.

For Den Kongelige Ballet, der i disse dage er på en stor turné i Japan er turnéer til udlandet af kolossal betydning for kompagniets selvforståelse. Balletmester Nikolaj Hübbe:
”Vi glæder os meget til at optræde i det imponerende operahus i Dresden. De internationale turneer har en helt særlig status, da Den Kongelige Ballet som Danmarks kulturambassadør ikke blot skal bevare og opdyrke kompagniets position på den globale kunstscene, men også repræsentere den danske kultur og det officielle Danmark.”

I titelpartiet i Giselle kan det tyske publikum se frem til at opleve solodanser Gudrun Bojesen, der er en af den Kongelige Ballets mest berømte kunstnere. Over for hende i partiet som den forræderiske Albrecht står en anden af Den Kongelige Ballets mest erfarne dansere, nemlig solodanser Mads Blangstrup.

DONG Energy er eksklusiv sponsor på Den Kongelige Ballets turné til Dresden.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group