CriticalDance Forum

It is currently Wed Jun 26, 2019 6:13 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: RDB Children's Ballet Company
PostPosted: Fri Mar 06, 2009 6:28 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 27, 2000 12:01 am
Posts: 3394
Location: Canada
The theatre has announced the formation of a children's ballet company, Company B. It appears that the company will be made up of children from the Royal Danish Ballet School, and will perform around Denmark, including schools and workshops.

http://www.kglteater.dk/Aktuelt/Nyheder ... gniet.aspx


Verdens første børneballetkompagni på Det Kongelige Teater

Ved et pressemøde i går kl. 12 blev verdens første børneballetkompagni præsenteret. Ved samme lejlighed blev Ann Crosset præsenteret som kunstnerisk leder for kompagniet, der har fået navnet Kompagni B.

Det Kongelige Teater introducerer nu et balletkompagni for børn. Kompagni B skal bringe de helt unge dansere på 12-16 år ud at optræde i skoler og butikscentre. Det handler om at gøre balletten synlig for børn i hele landet.

Som det første børneballetkompagni i verden tilknyttet en national ballet skal Kompagni B på Det Kongelige Teater skabe ny interesse om ballet blandt børn i alle aldre. Ann Crosset, der er kunstneriske leder, ser frem til at skabe ballet i børnehøjde.

”Børnekompagniet skal række ud til børn udenfor teatret og gøre teatret mere synligt. Det er et tiltag for at få balletten ud på skoler og butikscentre og til at få børn ind på teatret til workshops med vores børn,” siger hun.

Allerede den 12. og 13. marts har Kompagni B sine første Kids2Kids Workshops, hvor medlemmer af Kompagni B vil lære elever fra Rådmandsgades Skole på Nørrebro at danse ballet.

Den Kongelige Balletskole har haft en stor udfordring i at gøre ballet populær hos almindelige børn. Der er satellit balletskoler i Holstebro og Odense og yderligere tre talentcentre, og det er også tanken, at de skal medvirke i det nye initiativ. Det Kongelige Teaters Balletskole forstander Niels Balle har ønsket at professionalisere balletskolens kontakt til de børn, der forhåbentlig vil få blod på tanden og komme til optagelsesprøve.

”Vi har haft svært ved at få fat i almindelige børn, som ikke kender til ballet i forvejen. Målet er, at komme ud til nye grupper af børn, der kunne have lyst til at søge ind på skolen, men også generelt at få børn til at interessere sig for ballet.”

Ballet skoleelev Andreas Kaas på 16 år glæder sig. ” Jeg tror, det bliver helt vildt sjovt at komme ud fra teatret. Før havde vi Balletbussen, der tog ud på skoler, men det var kun to børn af gangen, nu er det os alle sammen. Jeg tror, det bliver lidt mere spændende og fængende for andre børn.”

Der er optagelsesprøve til Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro den 14. marts, i København den 15. marts og i Odense den 21. marts.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon May 25, 2009 4:56 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 27, 2000 12:01 am
Posts: 3394
Location: Canada
The company did a mini tour of Denmark this month:

Sønderborg 18. maj
Århus 19. maj
Hjørring 20. maj

Miniturné med Kompagni B
Jylland – Er I klar? Fra Det Kongelige Teaters Balletskole introduceres næste generation af danske dansere i et helt nyt koncept: Kompagni B LIVE!

Balletskolens store, næsten flyvefærdige elever, er parate til landevejen og stiller spørgsmålet: ”Hvis vi danser for dig i dag, kan vi så bevæge din dag i morgen?”

I alt ni skoler og balletskoler får besøg af verdens første børneballetkompagni ved denne miniturné til Jylland, hvor der samtidig er premiere på kompagniets nye forestillingskoncept Kompagni B LIVE! Konceptet er baseret på optræden med koreografi skabt af eleverne selv, udpluk af undervisningen fra prøvesalene og en Kids2Kids workshop, hvor de yngste elever på skolerne bliver undervist af elever fra Kompagni B.

På turen arrangeres desuden eksklusive åbne klasser for små dansere på de lokale balletskoler med undervisere fra Det Kongelige Teaters Balletskole

Forestillingskonceptet er iscenesat og designet af Ann Crosset, kunstnerisk leder af Kompagni B. Lyddesign er lavet af Sylvester Holm. Kostumier er Annette Nørgaard. Danserne er denne sæson trænet af bl.a. Ingrid Glindemann, Claire Stills, Henning Albrechtsen, Erling Eliasson, Morten Innstrand og forstander ved Det Kongelige Teaters Balletskole, Niels Balle.

Kompagni B er støttet af Bikubenfonden og Knud Højgaards Fond.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group