CriticalDance Forum
http://www.ballet-dance.com/forum/

Summer 2007 - Danish Summerballet Tour
http://www.ballet-dance.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=29902
Page 1 of 1

Author:  ksneds [ Fri Jun 01, 2007 7:01 am ]
Post subject:  Summer 2007 - Danish Summerballet Tour

Turnéplan og program er nu på plads

Turné 31. juli – 8. august

8 danske byer får besøg af Danske Sommerballet
Under titlen Danske Sommerballet drager Den Kongelige Ballet fra slutningen af juli landet rundt. Turnéen omfatter otte byer, hvor danserne optræder under åben himmel med et udvalg af moderne og klassiske værker fra kompagniets repertoire. Danske Sommerballet er et samarbejde mellem Det Kongelige Teater og Danske Bank.
Balletmester Frank Andersen:
Sidste år havde vi så premiere på Danske Sommerballet, og det har nu udviklet sig til en tradition. Takket være samarbejdet med Danske Bank kan vi nå ud til et bredere publikum og præsentere nogle af Den Kongelige Ballets bedste dansere og mest berømte værker for et publikum, der måske ikke har så let adgang til Det Kongelige Teater til hverdag, og som vi så optræder for i sommerferien.

Danske Bank deler Det Kongelige Teaters ambitioner om at gøre kunsten tilgængelig for så mange som muligt. Direktør i Danske Bank, Henrik Normann:
Et godt samfund er rigt på muligheder og oplevelser. Som Danmarks største finansielle virksomhed vil vi gerne bidrage til og engagere os i det samfund, vi lever i og af både nationalt og helt lokalt. Derfor er vi glade for at kunne være med til at sende balletten uden for matriklen på Kongens Nytorv i København.

Det er anden gang, at Danske Sommerballet løber af stabelen, og som en del af konceptet er der kommet nye byer til. Således er det første gang, at Kolding, Skagen, Kerteminde, Sorø og Ishøj har besøg af Danske Sommerballet.

For yderligere information eller aftaler om interview kontakt Per Sten Nielsen, Danske Bank på tlf. 45 14 57 01 eller Thomas Beck Sørensen, Det Kongelige Teater på tlf. 33 69 66 10. Læs mere om Danske Sommerballet på her og www.danskebank.dk/sommerballet.

Author:  ksneds [ Thu Jul 05, 2007 2:50 pm ]
Post subject: 

Nikolaj Hübbe and Kenneth Greve will be dancing the lead role in Apollo during the tour:


Ballet: Danske Sommerballet
29.06.2007|Pressemeddelelse

1. juli 2008 hedder Danmarks Balletmester Nikolaj Hübbe, og danskere over det meste af landet får nu mulighed for at komme lidt tættere på balletmesteren, når han i forbindelse med Danske Sommerballet træder i trikoten for at gå på scenen i 6 af de 8 byer, som turneen rammer i begyndelsen af august måned.
Og publikum kan endda se frem til at få en ægte New Yorker oplevelse, da Nikolaj Hübbe bl.a. danser i George Balanchines værk, Apollon. De sidste cirka 15 år har den danske stjernedanser været ansat ved New York City Ballet, hvor netop Balanchine var balletmester i mange år, og som han har skabt utallige balletter til.
Da Nikolaj Hübbe skal optræde i New York den 2. og 8. august danser en anden stor dansker partiet i Apollon i Århus og Ishøj, nemlig Kenneth Greve, der også har en karriere i bl.a. USA bag sig. Kenneth Greve blev kendt i hele Danmark, da han vandt DR underholdningsprogram, Showtime, får et år siden. Kenneth Greve er lige nu i fuld gang med at lave en helt ny koreografi til en af verdens mest folkekære balletter, Nøddeknækkeren, der kan ses på Det Kongelige Teater fra 5. december.

Danske Børneballet
I alle de otte byer som får besøg af Den Kongelige Ballet vil der også i år være mulighed for at prøve kræfter med livet som balletdanser – hvis man er altså er mellem 8 og 10. Liselotte Sand, der har mange års erfaring i at undervise de helt små børn på Det Kongelige Teaters Balletskole, tilbyder nemlig en gratis lektion i kongelig ballet. Læs mere om Danske Børneballet på Danske Banks hjemmeside.

Ligesom sidste år er det Peter Bo Bendixen, der står i spidsen for Danske Sommerballet, og han ser frem til at komme rundt til danskerne i sommerlandet:
”Det bliver en stor oplevelse at komme ud og se publikum i øjnene. Vi er jo ikke vant til den direkte kontakt med publikum, så at stå ansigt til ansigt med publikum uden en orkestergrav eller projektører, der blænder én, bliver en fantastisk oplevelse.”

Danske Sommerballet er et samarbejde mellem Danske Bank og Det Kongelige Teater.

Author:  ksneds [ Sat Apr 12, 2008 3:03 pm ]
Post subject: 

There's a gorgeous shot from one of the summer tour performances here:

http://www.maskerade.dk/aarets_gang.htm


Alexaner Stæger is in the center and Fernando Mora is on the far right.

Page 1 of 1 All times are UTC - 7 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/