CriticalDance Forum

It is currently Tue Mar 26, 2019 7:04 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: 2007 RDB on Tour - Faroe Islands and Greenland -- June
PostPosted: Fri Jun 01, 2007 6:59 am 
Offline

Joined: Mon Nov 27, 2000 12:01 am
Posts: 3394
Location: Canada
Den Kongelige Ballet gæster Færøerne for første gang
På lørdag afslutter Den Kongelige Ballet denne sæson med Ballet i Kastellet, men allerede tirsdag vil en række af kompagniets dansere stå på scenen – dog ikke på Kongens Nytorv, men på Katuaq i Nuuk.
Og der venter helt sikkert det grønlandske og færøske folk en oplevelse af de helt store, når Den Kongelige Ballet i begyndelsen af juni drager på turne til Færøerne og Grønland med store højdepunkter fra både det klassiske og moderne repertoire.
For Den Kongelige Ballet er det altid noget helt særligt at tage på turné. Ikke alene er det en stor ære at fremvise sin kunst til publikummer, der normalt ikke kommer i Det Kongelige Teater. Det er også noget helt specielt at forlade de trygge rammer på Kongens Nytorv og drage ud i verden.
Balletmester Frank Andersen:
”Vi har jo en mission på Det Kongelige Teater, der siger, at vi er hele Danmarks nationalscene. Det giver lige pludselig temmelig meget mere mening, når vi besø-ger Grønland og Færøerne med vores bedste dansere og med nogle af vores bedste værker fra repertoiret. For Færøernes vedkommende er det endda første gang, vi er der officielt. Vi glæder os meget til at møde et publikum, der nok ikke kender os fra Kongens Nytorv.”

Det er to af denne sæsons mest anmelderroste værker, der er med på turneen: Fin-ske Jorma Elos værk 10 to Hyper M fik anmelderne til at klappe begejstret i hænderne, da værket havde verdenspremiere i efteråret 2006. Værket er en erotisk og kraftfuld pas de deux – en dans for en mand og en kvinde – i sort, skinnende tøj og med musik af Mozart. Det andet nye værk, Dancing on the Front Porch of Heaven, havde Danmarkspremiere i februar måned og modtog i begyndelsen af maj en Reumert for Årets Danseforestilling. Værket er skabt af den afdøde Ulysses Doves og er en hyldest til hans gode ven, den engelske komponist, Benjamin Britten, der var død kort forinden.
August Bournonville er uden sammenligning dansk ballets største eksportvare. Hans balletter danses på scener over hele verden og vores nordatlantiske venner skal naturligvis ikke snydes for værker af den store danske koreograf. Udover den muntre og smukke Blomsterfesten i Genzano vil publikum kunne opleve den Kongelige Ballets kronjuvel, nemlig Napoli, hvorfra 3. akt vil blive opført.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group