CriticalDance Forum
http://www.ballet-dance.com/forum/

06-07: Ailey, Zuska and Brandstrup
http://www.ballet-dance.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=29573
Page 1 of 1

Author:  ksneds [ Sun Apr 15, 2007 1:14 pm ]
Post subject:  06-07: Ailey, Zuska and Brandstrup

Witness
Choreography: Alvin Ailey
Music: Traditionel spiritual (My Soul is a Witness for my Lord)
sung by Etta Cameron
Sets: Kirsten Lund Nielsen

Les bras de Mer
Choreography: Petr Zuska
Music: Yann Tiersen
Sets and Light design: Petr Zuska
Costumes: Roman Solc

Kim Brandstrup – new ballet
Choreography: Kim Brandstrup
Music: Steve Reich’s Proverb
Video Projections: Kim Brandstrup and Steven Scott
Light design: Steven Scott


April -- |20|21|25|26|28|30|
May -- |01|

Nærkontakt med koreografiske sværvægtere
Publikum har mulighed for at opleve tre sværvægtere indenfor den koreografiske stjernehimmel, der har og har haft stor betydning for det moderne trinsprog, på tæt hold, når Alvin Ailey, Petr Zuska og Kim Brandstrup indtager Takkelloftet sammen med Den Kongelige Ballet.

Aftenens højdepunkt er verdenspremieren på koreografen Kim Brandstrups Ghost skabt til nogle af Den Kongelige Ballets bedste dansere; Silja Schandorff, Gudrun Bojesen og Thomas Lund.
I august 2005 gæstede han teatret med danseforestillingen Hans Christian Andersen – The Anatomy of a Storyteller. Tidligere har Brandstrup både skabt Mysterier (1994) og Cupid og Psyke (1997) til Den Kongelige Ballets dansere. Kim Brandstrup leder til dagligt det engelske Arc Dance Company som han skabte i 1985. Han modtog i 1989 Laurence Olivier prisen og i 2004 The London Evening Standard Award. Brandstrup er kendt for sine fortællende – næsten filmiske – universer.

Balletmester Frank Andersen:
” Det er en stor glæde for os at have Kim Brandstrup i huset igen. Kim har for længst vist sin internationale koreografiske styrke, og det er derfor en glæde for os at kunne invitere ham til at skabe trin helt særligt for Den Kongelige Ballet”.

Alvin Aileys stemningsfyldte værk Witness kan opleves til lyden af gospelsangerinde Etta Camerons mørke stemme, når hun og pianisten Nikolaj Hess leverer live musik fra scenen i stearinlysenes skær. Den stærke solo er skabt særligt til Mette Hønningen i 1986 til Gamle Scene, men får ny vitalitet i det tætte møde med publikum på Takkelloftet.

”Hvem er personen ved min side, og hvem er jeg?” spørger koreografen Petr Zuska i balletten Les bras de Mer, der havde Danmarkspremiere i sidste sæson. Zuska zoomer ind på forholdet mellem to mennesker... og deres møbler.

Author:  ksneds [ Mon Apr 23, 2007 2:12 pm ]
Post subject: 

4 of 6 stars from Berlinske Tidende:
http://www.berlingske.dk/anmeldelser/artikel:aid=887362

5 of 6 stars from the Jyllands-Posten:
http://www.jp.dk/kultur/artikel:aid=4365492/

An interview with Kim Brandstrup in the Politiken:

Quote:
London-dansker laver ballet på Det Kgl. Teater

For første gang i 10 år er den danske koreograf Kim Brandstrup på besøg i Den Kgl. Ballet. Men sin baggrund i moderne dans udfordrer han i øjeblikket nationalkompagniet med balletten ’Ghost’.
Af Peter Thygesen

»Så er balletten slut!«

Solodanser Thomas Lund dejser svedende om på scenegulvet, mens han afleverer sin replik. Dagens skrappe prøve er forbi; det er tid til korrektioner for Lund og hans fire kolleger fra Den Kgl. Ballet, før der vinkes farvel og på gensyn til morgendagens prøver.


More here

Page 1 of 1 All times are UTC - 7 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/