CriticalDance Forum
http://www.ballet-dance.com/forum/

Amy Watson promoted to principal dancer
http://www.ballet-dance.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=29571
Page 1 of 1

Author:  ksneds [ Fri Apr 13, 2007 2:04 pm ]
Post subject:  Amy Watson promoted to principal dancer

Amy Watson was promoted to principal onstage after a performance, as is tradition at the Royal Theatre. I am assuming that this just occurred after this evening's performance of "Napoli" as that is the only performance this week - she was probably dancing in the pas de six (sept?):

Hertil aften gik balletmester Frank Andersen på scenen efter forestillingen for at annoncere, at amerikanske Amy Watson udnævnes til solodanser for Den Kongelige Ballet, hvilket er den fornemmeste titel en dansk balletdanser kan opnå.
Balletmester Frank Andersen:
”Amy er en danser i en kolossal udvikling og som spænder vidt. Alene i denne sæson har hun danset talrige hovedpartier; Odile / Odette i Svanesøen, Ballerina i Etudes, et af hovedpartierne i Requiem og et af hovedpartierne i Dancing on the Front Porch of Heaven. Både inden for det moderne og det klassiske repertoire har Amy vist sine særlige evner. Amy har allerede en flot karriere bag sig og med sikkerhed en endnu flottere foran sig. Amerikaner af fødsel, men dansen er dansk.”

Amy Watson kom til Danmark i 2000, og efter tre år som korpsdanser blev hun i 2003 udnævnt til solist. Amy Watson er uddannet på den prestigefulde School of American Ballet og var inden hun kom til Danmark tilknyttet Suzanne Farrell's Company.
Af andre hovedpartier har Amy Watson danset Irma i Bournonvilles Abdallah, Prinsessen i Alexei Ratmanskys udgave af Nøddeknækkeren og Eleonora i Bournonvilles Kermessen i Brügge. Læs hele Amy Watsons CV her.

Author:  ksneds [ Sat Apr 14, 2007 1:52 pm ]
Post subject: 

Courtesy of David Amzallag, a gorgeous image of Amy Watson in "Swan Lake"

Image

Page 1 of 1 All times are UTC - 7 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/