CriticalDance Forum

It is currently Sun Jun 16, 2019 1:07 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Promotions - June 2007
PostPosted: Sun Jun 03, 2007 3:58 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 27, 2000 12:01 am
Posts: 3394
Location: Canada
Ulrik Birkkjær and Femke Mølbach Slot were promoted to soloist at the Kastellet performance:

Ballet: To nye solister udnævnt fra scenen i Kastellet
02.06.2007|Pressemeddelelse

Livsglæden og energien strålede ud af alle danserne på scenen under 3. akt af Napoli, der altid afslutter Ballet i Kastellet. En forklaring kunne være, at danserne kort efter havde sommerferie, men for især to af danserne handlede det om noget helt andet: Ganske kort forinden var Femke Mølbach Slot og Ulrik Birkkjær nemlig blevet udnævnt til solister af balletmester Frank Andersen. Foran de flere tusinde fremmødte publikummer og med hele Den Kongelige Ballet og Det Kongelige Kapel i ryggen modtog de to dansere hyldest fra scenen.

At blive udnævnt til solist er en ære som er svært at sammenligne med noget andet. Lige siden de første trin på Det Kongelige Teaters Balletskole i en alder af 7-8 år har målet være at blive solist eller solodanser ved Den Kongelige Ballet. Hver dag har man gået op og ned at de voksne dansere, man har stået i kulissen og kigget ind på scenen og drømt om den dag, man selv får chancen. Med udnævnelsen til solist er de to dansere sikre på at få endnu flere af de interessante roller i fremtiden – de roller som alle de store ballerinaer og balletdansere har danset gennem hele historien og som sikrer en danser en plads i ballethistorien.

Valget af de to nye solister er altid forbundet med fravalg af nogle andre, men Balletmester Frank Andersen er meget stolt over at kunne udnævne præcis de to dan-sere:
”Femke og Ulrik repræsenterer de bedste sider af Den Kongelige Ballet på hver deres måde: Femke er en udholdende, ambitiøs, arbejdssom og meget udtryksfuld danserinde, der også er et dejligt stærkt kort for Den Kongelige Ballet. Ulrik er en meget ung mand, der allerede har danset masser af partier. Han er et stort talent med en stærk teknisk kunnen og en ungdommelig charme. Indenfor de seneste år har begge dansere konstant udviklet sig og også prøvet kræfter med nogle af de større roller i repertoiret. Så et stort tillykke til dem begge.”

Inden for de senere år har Femke Mølbach Slot danset en række store partier i både det klassiske og moderne repertoire. Ikke mindst Femke Mølbach Slots tolkning af Julie i Romeo og Julie står klart i erindringen for mange. Ulrik Birkkjær gjorde sig senest internationalt bemærket, da han modtog guldmedaljen i Erik Bruhns inter-nationale balletkonkurrence tidligere på året.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group