CriticalDance Forum

It is currently Fri Dec 14, 2018 1:44 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Dansgroep Krisztina de Châtel in en buiten het theater
PostPosted: Fri Aug 25, 2006 12:38 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 11, 2001 11:01 pm
Posts: 6883
Location: El Granada, CA, USA
PERSBERICHT
DANSGROEP KRISZTINA DE CHÂTEL IN SEIZOEN 2006/2007 IN EN BUITEN HET THEATER TE ZIEN


ZOOI IN ROTTERDAM
Dansgroep Krisztina de Châtel werkt tijdens de voorstelling Zooi samen met Roteb, de Rotterdamse afvalinzamelaar. Naast dansers spelen vuilnismannen, straatvegers en hun materieel een rol. Zooi is onderdeel van De (Internationale) Keuze van de Rotterdamse Schouwburg en wordt in september 2006 uitgevoerd in de voormalige machinefabriek op het RDM terrein op Heijplaat. In de zomer van 2005 was een eerste versie van Zooi in de hoofdstad te zien met Amsterdamse vuilnismannen en straatvegers. Een overweldigend succes.
Het Parool: ‘Vuilnismannen dansen een ode aan zichzelf’
de Volkskrant : ‘Naast luchtige zomerpret is Zooi ook typisch De Châtel: ruimte afbakenen en krachten meten.’
Speeldata: 3 t/m 5 en 8 t/m 11 september 2006
Locatie: RDM Technologyloods op Heijplaat Rotterdam
Toegang: 19,50 euro, reductieprijs 17,- euro inclusief vervoer per boot naar de locatie
Vervoer: van Willemsplein 85 (Spido, voet Erasmusbrug, centrumzijde) naar Heijplaat
Vertrektijd: 20.15 uur (stipt!)
Reserveren: Rotterdamse Schouwburg 010-4118110 of www.schouwburg.rotterdam.nl
www.deinternationalekeuze.nl
HET FRANS HALS MUSEUM ALS PODIUM
In het Frans Hals Museum is op 10 september 2006 een nieuwe solo te zien van Krisztina de Châtel. Massimo Molinari, één van de toonaangevende dansers van het gezelschap, voert de choreografie uit. De voorstelling is onderdeel van De Stad als Podium, de Haarlemse aftrap van het culturele seizoen. Elementen zijn een plexiglazen koker en de bijzondere locatie, de voormalige zeventiende-eeuwse eetzaal van het Oude Mannenhuis dat het museum vroeger was.
Speeldatum: 10 september 2006, 12.30, 13.30 en 14.30 uur
Renaissancezaal in het Frans Hals Museum Haarlem
www.franshalsmuseum.nl
ONDERSTEBAVO OPNIEUW UITGEVOERD
Als gastchoreografe maakte Krisztina de Châtel in 2004 Onderstebavo samen met Dansgroep Vanuit Marlies. De voorstelling zal op 4 en 5 oktober opnieuw te zien zijn tijdens het Haarlemse Kwartiermakersfestival in de Grote of St. Bavokerk. Dit is een cultureel festival met als doel letterlijk en figuurlijk ruimte te maken voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Naast de amateur-dansers van Dansgroep Vanuit Marlies vervult danseres Swantje Schäuble opnieuw een belangrijke rol.
Haarlems Dagblad: ‘Over tegenstelling gaat dit Onderstebavo. Over structuur versus vrijheid, over massa tegenover individu. En al die verschillende lijven – jong, oud, spichtig, volslank – geven er ieder met een eigen gratie op een unieke en roerende wijze invulling aan. …, hier in de kerk is een klein mirakel verricht.’
Speeldata: 4 en 5 oktober 2006
Grote of St. Bavokerk Haarlem
www.kwartiermakersfestival.nl
4 ON BEHALF OF A WHOLE TE ZIEN TIJDENS NEDERLANDSE DANSDAGEN
De voorstelling ‘4 on behalf of a whole’ is geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Op 6, 7 en 8 oktober zijn de meest spraakmakende en opvallende producties uit seizoen 2005/2006 te zien, gebaseerd op de keuzes van een selectiecommissie. Inari Salmivaara maakte ‘4 on behalf of a whole’ voor de dansers van Dansgroep Krisztina de Châtel. De choreografie was onderdeel van de productie Inc.. Hierin werd nieuw werk gepresenteerd van vier jonge gastchoreografen.

’Beschrijf de voorstelling die je uitvoert terwijl je doet wat je beschrijft.’ Dat lijkt de bijzondere opdracht te zijn van Inari Salmivaara aan haar drie dansers.
de Volkskrant: ‘Salmivaara creëert in ieder geval een fraaie spanning tussen het droogkomisch commentaar en de even kortstondig als razendsnel uitgevoerde sequenties van knieknikjes, armzwaaien en voetbibbers.’
Speeldatum: 7 oktober 2006, 12.00 en 14.30 uur
Toneelacademie, Nederlandse Dansdagen Maastricht
www.nederlandsedansdagen.nl
FÖLD IN LONDEN
Tijdens het festival Dance Umbrella in Londen is de tijdloze dansklassieker Föld te zien. Krisztina de Châtel maakte Föld, Hongaars voor Aarde, in opdracht van het Holland Festival in 1985. Verschillende keren werd de voorstelling teruggehaald. Steeds bleek dat Föld door zijn tijdloze en unieke karakter grote indruk blijft maken op publiek en pers. Een ronde, imposante aarden wal vormt het decor. Met het doorzettingsvermogen van topsporters ploegen zes dansers de wal gaandeweg om.
Speeldata: 24, 25, 26 oktober 2006
Dance Umbrella, Londen
www.danceumbrella.co.uk
TANDO
Aarde. Europese en Afrikaanse aarde. Onze wortels en die van hen, een complex geheel van verschillen en overeenkomsten. Dansgroep Krisztina de Châtel en het dansgezelschap Salia nï Seydou uit Burkina Faso maakten samen Tando. Dit woord betekent Aarde in de moedertaal van het West-Afrikaanse gezelschap.

Tando draait om ontmoetingen tussen Europese en Afrikaanse dansers. Begeleid door Afrikaanse live muziek. Een zoektocht naar contact. Werelden die soms botsen, lichamen die elkaar letterlijk en figuurlijk tegen het lijf lopen. Soms op een heftige manier, soms teder, zo verschillend als mensen kunnen zijn. De verbeelding van drie choreografen aan het werk: Seydou Boro, Krisztina de Châtel en Salia Sanou.
Speeldata: 4 t/m 30 november 2006, theatertournee, december 2006, voorstelling in Burkina Faso
DANSCOMBINATIE
Drie generaties choreografes bundelen hun krachten in de DANScombinatie: Krisztina de Châtel (1943), Conny Janssen (1958) en Ann Van den Broek (1970). Drie vrouwen vol pit, passie, charme, talent en een onmiskenbare eigen signatuur. De Châtel en Janssen zijn oudgedienden en worden beschouwd als respectievelijk de ‘grande dame van de moderne dans in Nederland’ en de ‘meesteres van het raffinement’. Ann Van den Broek was in de jaren negentig toonaangevend danseres bij Dansgroep Krisztina de Châtel. Haar choreografiedebuut maakte ze in 2000. Sindsdien behoort ze tot de nieuwste generatie talentvolle dansmakers.
Speeldata: 19 januari t/m 9 maart 2007, theatertournee
DE CHÂTEL IN HET ORGELPARK
Het Orgelpark in Amsterdam is een nieuw internationaal podium voor organisten, componisten en andere kunstenaars. Dansgroep Krisztina de Châtel is uitgenodigd om zes voorstellingen te verzorgen in april 2007 in Het Orgelpark, in de voormalige Parkkerk, uitkijkend op het Vondelpark. De Châtel wil op muziek van de componist György Ligeti een verbinding maken tussen enkele mannelijke dansers, orgels en beelden van Tom Claassen.
Speeldata: 19-28 april 2007
www.orgelpark.nl
www.tomclaassen.com

DE COMPLETE SPEELLIJST EN MEER INFORMATIE OVER DE VOORSTELLINGEN EN DE DANSGROEP VINDT U OP WWW.DECHATEL.NL

Voor meer informatie, interviewverzoeken en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Nanja Ruiter, publiciteit, telefoon 020-6695755, nanja@dechatel.nl


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group